Hoppa till innehåll

Bokmässan 2021 och NaNoWriMo

Då var bokmässan i Göteborg slut för i år och jag har suttit hemma hela tiden. Åh, vad jag saknar samtalen, minglen och den intensiva ljudnivån. Det är något speciellt med en bokmässa, att få träffa er läsare, får feedback på det jag skrivit, lyssna till era berättelser eller bara säga hej. Jag vet aldrig hur mina böcker tas emot förrän ni läsare berättar hur ni läst dem, vad ni anser mest intressant, vad ni funderat på eller vad som upprört er. Alla frågor och synpunkter är välkommet.

Kristine i monter på bokmässan
Jag på bokmässan 2019.

Förra året stod jag på andra våningen, precis utanför seminariesalarna. Det visade sig vara en mycket bra plats. Många kom förbi, men i en precis lagom ström för att jag skulle hinna prata med de som var intresserade. Dock förvånade det mig när flera sa att de inte hade vetat att det fanns en övervåning på mässan.

I helgen bokade jag montern inför bokmässan i Göteborg 2021 och önskade samma plats. Så därför vill jag redan nu pusha för att det finns en övervåning med massor av utställare, scener och event och att jag förhoppningsvis står där. Jag längtar redan till vi ses i Göteborg. Då kommer jag att ha flera nya böcker. Hur många återstår att se.

Har du hört om NaNoWriMo?

Själva ordet är taget från de första bokstäverna i orden National Novel Writing Month. Detta är ett event över hela världen (eller västvärlden i alla fall) som går ut på att skriva ett manus på 50 000 ord under november månad. Vissa som deltar delar det de skrivit med andra, lägger ut det som blivit skrivet under dagen, medan andra jobba för sin egen del.

För några år sedan hörde jag talas om detta event och blev väldigt nyfiken. Tyvärr har jag alltid kommit på det någon gång i mitten av november månad och dessutom haft flera mässor som tagit min tid, vilket gjort att jag inte deltagit. Men detta år som ändå inte är normalt, passar det utmärkt att satsa helhjärtat på skrivandet.

Vad som kommer ut av mitt deltagande i NaNoWriMo får vi se. Det ska bli spännande att se om jag orkar och håller ut att skriva varje dag och tillräckligt många ord. Att få ihop ett manus på 50 000 ord på 30 dagar blir 1666 ord per dag, vilket är tre A4-sidor tätskriven text. Hur många ord får du ner på en dag? Hoppa gärna på detta event om du är en skrivande person. Det krävs ingen anmälan och ingen förberedelse. Penna och papper duger gott. Lycka till!

Publicerat i2020Skönlitterärt