Hoppa till innehåll

Distanskurs och julmässor

Äntligen ska jag hålla en kurs för skrivsugna vänner i landet. Jag har försökt få till detta under ett års tid och nu bli det av. Det blir en distanskurs så att fler än bara Växjöbor kan vara med.

Pandemin var tuff, men vi lärde oss att det går att träffas digitalt. En distanskurs på nätet är inte så märkvärdigt längre. Det finns tio platser och då kursen precis lagts ut finns det platser kvar. Om du vill lära dig att skriva en berättelse är detta kursen för dig. Vi går igenom den dramaturgiska kurvan, konflikter, karaktärer och olika språkstilar. Det blir skrivövningar och vi delger varandra våra texter. Allt för att bredda vårt skrivande. Anmäl dig idag!

https://www.sv.se/avdelningar/sv-kronoberg/kurser/att-skriva-en-berattelse-41107/

Samla fakta till nytt bokprojekt
Så här kan det se ut vid research inför nytt skrivprojekt.

Svenska slottsmässor och Bergkvara julmarknad

Även om det är långt till jul, och i alla fall jag vill ha sommar först, är bokningarna av julmässor i full gång. Jag har tre mässor inbokade: Åminne bruk, Kobergs slott och Bergkvara. De ligger alla i södra delen av landet, men i olika län. Det ska bli extra spännande att vara med på Åminne bruk och Kobergs slott då de är nya för mig. Jag har hört gott om båda och att de ska vara välbesökta. Kanske går du på någon av dem?

https://www.svenska-slottsmassor.se/

Bergkvara julmarknad var jag på förra året. Det var första gången jag var där överhuvudtaget. Visst har jag hört om den, men aldrig kommit dit. Det var en mycket mysig och välbesökt marknad. I år är jag tillbaka och förhoppningsvis får jag samma rum som sist. Tänk, ett helt bibliotek bara för mina böcker!

Mitt rum på Bergkvara julmarknad 2022.
Publicerat i2023MässorUtbilda sig