Hoppa till innehåll

Nominerad till Selmapriset

Häromdagen fick jag en mycket glädjande nyhet – Nästan alla dagar grät jag är en av tio som är nominerad till Selmapriset 2019.
Selmapriset ges till årets bästa egenutgivna bok och har en prissumma på 20.000 kr. Ibland kallas priset för Augustprisets lillasyster.
Att få bli en av tio bland flera hundra, kanske tusen, egenutgivare är mäktigt och ett bevis på att Nästan alla dagar grät jag är en bok med kvaliteter. För oss som är egenutgivare finns inte många pris att få, så detta väger tungt. Det är först i början av april som jag får veta om min bok har vunnit.

Juryns motivering till att min bok är en av de nominerade lyder:
En känsloväckande och verklighetsbaserad berättelse om vad som sker i en människas inre när hennes barn blir allvarligt sjukt. Det oerhört svåra blandas med det vardagliga på ett sätt som är omöjligt att värja sig mot.

Mer om priset, vilka som sitter i juryn och vilka övriga som är nominerade finns att läsa på Boktugg.

Publicerat i2019Skönlitterärt