Hoppa till innehåll

Böcker

Ny i augusti 2022 - Fjäril i Paris

Fjäril i Paris

Fjäril i Paris

Våren 1871 stod Paris i lågor. Svälten härjade fritt och människor led. Luc, en utmärglad femåring, lämnade sitt hem och kom till Bernard och Amélie. De gav honom mat, kärlek och lärde honom sitt yrke – att tvätta kläder.

Nu är han sjutton år och båda fosterföräldrarna har gått bort. Han är ensam med familjens hus som råkar ligga på en av Paris finaste adresser. Luc vill inget hellre än att bo kvar och fortsätta leva sitt liv, men alla anser inte att det är rätt. Han var trots allt inte Bernards riktiga son. Kan magi hjälpa honom att få det liv han önskar? Vet han egentligen vad han vill? Vid sin sida har han advokat Eugen Borel som alltid stått familjen nära.

Utgivningsdatum: 2022-08-25
Genre: Skönlitteratur, historisk roman, fantasy
Inbunden
ISBN: 978-91-527-1085-2


Serien Kalmarsund

Ölandsbron, foto i magenta.
Kalmarsund med Ölandsbron.

Del två – Magdalenas förhållande med Brian har gått i stå och grälen med tonårsdottern Hope blir både fler och värre. Naima glider allt längre in i sin alzheimer och Magdalenas frågor om varifrån hon kommer växer sig större.

Dagarna i Kalmar leder fram till ett beslut som påverkar inte bara hennes framtid utan hela familjens. När midsommarafton står för dörren ställs allt på sin spets och ingenting blir som hon hade förväntat sig.

Du och jag för evigt är fortsättningen på berättelsen om Magdalenas liv. Det har gått sju år och hon är strax över femtio år med allt vad det innebär. Romanen ställer frågor om arv och miljö och om det spelar någon roll varifrån man kommer eller om det helt enkelt räcker med att leva här och nu.

Utgivningsdatum: 2021-11-12
Genre: Skönlitteratur, samtida
Pocket, E-bok
ISBN: 978-91-527-1083-8

Del ett – Berättelsen utspelar sig i ett nutida Kalmar och handlar om vad som händer när man väljer att inte säga det man borde, varför man håller något hemligt och vilka konsekvenser det kan få.

Dramat utspelar sig inom en och samma familj. Perspektiven växlar mellan de 44-åriga tvillingarna Magdalena och Louise och ger en inblick i hur olika man kan uppfatta händelser och skeenden. Det här är första delen av en historia laddad med idel familjehemligheter.

Utgivningsdatum: 2014-09-14, nytryck 2019-02-06
Genre: Skönlitteratur, samtida
Pocket, ljudbok, E-bok
ISBN: 978-91-639-5899-1


Verklighetsbaserad berättelse

Barnteckning, familj som huvudfoting.
Familjen som huvudfotingar

Nästan alla dagar grät jag är berättelsen om en familj där sonen blir akut inlagd på sjukhus för hjärtsvikt. Dag för dag följer vi familjen på sjukhuset, totalt 313 dagar. Berättelsen bygger på en verklig berättelse.

Vem blir man, när man får veta att ens barn är nära att dö
i en livshotande hjärtsjukdom? Vad kan man ta in och vad flyter förbi?
Hur går tankarna för den som tvingas bo länge på ett sjukhus?
Vad innebär det att leva och hur nära kan Döden stå utan att ta den man älskar?

Utgivningsdatum: 2018-03-12
Genre: Skönlitteratur, samtida
Inbunden, ljudbok, E-bok
ISBN: 978-91-639-5896-0