Hoppa till innehåll

Boken som hjälper andra

Tisdagen den 3 april var jag intervjuad i programmet Förmiddag på P4 Kronoberg. Förutom att jag och programledaren Fredrik B Ekdahl pratade om hur boken Nästan alla dagar grät jag kom till, ställningstagande kring organdonation och hur vår son mår idag, läste han några gripande avsnitt ur boken.

Vem är boken till för?

Fredrik frågade också vad jag vill med boken. Min förhoppning är att den ska ge stöd och tröst till familjer med barn som är eller har varit långvarigt sjuka, men också att den ska ge närstående till familjerna en möjlighet att förstå vad man går igenom.

En annan grupp som boken vänder sig till är vårdpersonal. Att läsa Nästan alla dagar grät jag ger en insikt i hur vården upplevs från insidan. Jag hoppas därför att alla som arbetar inom sjukvården, men även de som utbildar sig, läser min bok och funderar på vad som kan bli bättre när det gäller omvårdnaden kring patienter och deras familjer.

Om du missade sändningen kan du i efterhand lyssna på programmet på Sveriges Radio.

Kommentarer från läsarna

I drygt en månad har Nästan alla dagar grät jag funnits i handeln och redan har många läsare hört av sig. Här är några av alla de kommentarer jag fått:

Du har ett imponerande sätt att förmedla hopp, hopplöshet, frustration och kärlek.”

Gripande och ångestframkallande”

Vill bara säga TACK för den inspiration du ger i att orka vidare och fortsätta vara stark.”

Vill du också lämna dina kommentarer om vad boken betyder för dig? Gå in på #nastanalladagar på Facebook och skriv ett inlägg. Passa också på att gilla/följa sidan.

Publicerat iSkönlitterärt